Zuid wint met meer dan 1 schotlengte van Noord
De 59e editie van de strijd om de Zilverenkloot is op zondag 4 september 2016 gewonnen door het team van Zuid.
Nadat de traditionele toespraak was verricht door Ad Luttikhuis (voorzitter commissie Zilverenkloot) werden er bloemstukken gelegd bij de 3 gedenkstenen op de baan.
Toen beide veuropscheeters (Jochem Wennink voor Noord en Arjan oude Vrielink voor zuid) hun eerste schot hadden verricht lag Noord 4 meter voor.
Bij het tweede schot waren de rollen omgedraaid en lag Zuid 2 meter voor. Vervolgens ging de strijd een aantal worpen gelijk totdat achter op de baan het voor Noord verkeerd uitpakte bij de omleg.
Zuid bleef zonder missers goed door te schieten, terwijl Noord enkele (5) missers produceerde. Zuid liep telkens een beetje verder uit en bij het 20e schot lag Zuid inmiddels al een schotlengte voor. Noord probeerde wat het kon, maar de achterstand werd dan wel groter en vervolgens weer wat kleiner. Tot aan het einde van de wedstrijd bleef het verschil in het tweede gedeelte van de strijd wel gelijk opgaan, maar wel met een schotlengte achterstand voor Noord.
Bij het laatste paar schoten probeerde Noord het schot er nog uit te halen, maar het was toch de laatste speler van Zuid die daar een stokje voor stak. Zuid won uiteindelijk deze versie met 1 schotlengte en 2 meter.