Zuid wint van Noord met 21 meter!

De wedstrijd om de zilverenkloot is zondagmiddag 1 september gewonnen door de ploeg van Zuid met een gering verschil van 21 meter.
Zuid begon door veuropscheeter René Nieuwhuis met een geweldig schot van ongeveer 140 meter. Noord kwam gelijk met een "antwoord" door Melle Analbers van ruim 150 meter.
Deze voorsprong werd door Zuid al snel teniet gedaan en kwam na een zeer lang schot van Hans Welhuis helemaal achterop de baan, waardoor Noord een tiental meter achter bleef.
Hoe langer de wedstrijd vordere liep Zuid steeds verder uit met enkele meters, tot op een enkele centimeter op een schot voorsprong. Noord kwam nog wel weer iets terug, maar had zich al overgegeven als de verliezende partij totdat Thomas Zwiers (18e) een echte misser had, waardoor de voorsprong nog maar een enkele meter had. Beide teams schoten vervolgens zeer goed, met name Jan Hulskotte was ouderwets op dreef. Overigens was het Hulskotte z'n 40e deelname aan deze wedstrijd.
Pas bij beurt 48 van de 50 maakte de 5e invaller bij Noord een misser, waarop Zuid de verdiende voorsprong uit kon bouwen naar 21 meter op het eind van de wedstrijd.
Zowel Zuid als Noord hebben beiden deze wedstrijd 27 keer als winnaar afgesloten!

Volgend jaar (2014) is de wedstrijd om de zilverenkloot op zondag 7 september om 13.30 uur op de Haarlerheide te Reutum.