Noord wint bijzondere editie Zilveren Kloot 2019

Foto's van de wedstrijd (klik hier)

Op zondag 1 september 2019 heeft Noord na een spannende wedstrijd het treffen om de Zilveren Kloot in haar voordeel beslist. Zuid had daarmee het nakijken. De beide Twentehelften ontmoetten elkaar op de haarlerheidebaan in Reutum. Op het hoogtepunt konden zo'n 350 toeschouwers worden geteld. Het was een bijzondere editie want de Zilveren Kloot bestaat honderd jaar, een jubileum dus. Er zijn niet veel sportevenementen in Nederland die de honderd-jaar-grens passeren.

Ingekort
In plaats van 180 schoten was dit keer in goed overleg besloten om de wedstrijd 135 schoten, dus drie beurten per persoon, in plaats van vier beurten (en dus 180 schoten) te doen. Dit bleek een goed idee. Om 15.30 uur was de wedstrijd klaar. Freddy Mensink praatte de wedstrijd goed aan elkaar en AccentFM heeft de hele dag opgeluisterd met muzikale ondersteuning.

Wisselend aan kop
Noord begon goed en lag na zes schoten bijna een schotlengte voor. Daarna was de beurt aan Zuid, na twintig schoten was het weer gelijk en na de eerste ronde (45 schoten) lag Zuid zo'n 75 meter voor. Dat zetten zij in de tweede ronde goed door, waarna de voorsprong schommelde maar niet uit handen werd gegeven. Zuid lag na 90 schoten bijna 1,5 schot voor maar vanaf dat moment kreeg Noord er zin in.
De voorsprong slonk spelenderwijs en met name door goede beurten van Rick Rekers en Jochem Wennink, kwam men weer aan kop te liggen met nog vijftien schoten te gaan.

Deze voorsprong werd gestaag uitgebouwd en uiteindelijk mocht "alltime veuropscheeter" Robert Meijer (hij is al tien keer in zijn carrière veuropscheeter geweest en daarmee het meest van allemaal) het beslissende en laatste schot brengen.

Robert hoefde nog maar tien meter op Zuid in te lopen. Noord wint dus.
De stand is nu, 32 versus 30 titels in het voordeel van Noord.
Al met al een zeer goede en mooie wedstrijd en een zeer geslaagde dag.